Almanya'daki Türk uzmanlar NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde

Almanya'daki Türk uzmanlar NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde

Almanya'daki Türk doktorlar NPİstanbul'da temaslarda bulundu

 

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Almanya'da görev yapan Türk uzmanları ağırladı. Psikiyatri, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji uzmanları ile psikolog ve psikoterapistlerden oluşan heyet, doktorlarla görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

 

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Almanya'da görev yapan doktorlara büyük görevler düştüğünü belirterek, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının dil ve kültürel farklılıklar nedeniyle özellikle psikiyatri hastalıkların teşhis ve tedavisinde sorunlar yaşadığını söyledi. Sosyal uyum problemlerine de dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, teşhis ve tedavi konusundaki sıkıntılara dikkatleri çekti.

Prof. Dr. Tarhan, “Orada yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını anlamada Türk kültürünü ve dokusunu bilen kişiler olarak sizin orada bulunmanız büyük bir referans oluyor. Tercih sebebi oluyor. Hastalar ‘Bizim kültürümüzü biliyor, aynı dili konuşuyoruz’ diyor” dedi.

 

 

Kişiye özel tedavi uyguluyoruz

 

Hastanenin kuruluşundan bugüne kadar geçen 20 yıldaki aşamaları da anlatan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kişiye özel tedavi yöntemleri uyguladıklarını belirterek beyin ve nörobilim alanındaki çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi olarak nörobilimi temel aldık. Beyin odaklı bir hastane olarak beyin araştırmalarını önemsiyoruz.

Multidisipliner bir anlayışla bilim üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Almanya’daki uygulamaları anlattılar

 

 

Almanya'da görev yapan uzmanlardan psikoterapi uzmanı Arif Ünal da Almanya'daki psikoterapi uygulamaları hakkında bilgi verdi. Ünal, Almanya'da Türk uzmanlarının ve Türkçe bilen uzmanların çok az olduğunu belirterek bu durumun Türk vatandaşlarının dil ve kültür farklılığı nedeniyle sağlık sorunlarının çözümünde problemlere yol açtığını ifade etti. Almanya'da günlük klinik uygulamalarından söz eden Ünal, "Hastaların büyük kesimi kadın, 6 hafta klinikte kalmaları zor o nedenle bu yöntem büyük kolaylık sağlıyor" dedi.

Anahtar Kelimeler: NP İstanbul, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Köln