Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) kuruldu

Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) kuruldu

Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Almanya Gelsenkirchen'de gerçekleştirilen genel kongre ile resmen kuruldu.

Avrupa ile Türkiye arasında ekonomik alanda köprü vazifesi görmeyi kendilerine hedef belirleyen Avrupalı Türk Girişimciler Birliği ilk Genel Kurulu toplantısını Gelsenkirchen'deki Marmaris Restaurant'ta gerçekleştirdi.

 

Genel Kurul toplantısına çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ve işverenler katıldı.

 

Tüzük çalışması ve hedeflerin belirlenmesinden sonra yapılan Yönetim Kurulu seçiminde başkanlığa seçilen Orhan Buyurman; ”Avrupada kurulmuş birçok işveren derneğimiz var. Herkes kendi alanında çalışmalara düzenliyor. Bizde bunlardan biri olmak istiyoruz. Kesinlikle hiçbir derneğe ve sivil toplum örgütüne alternatif değiliz. Tek amacımız güçlerimizi birleştirip daha güzel çalışmalar yapmak. 140.000 işverenimizle yıllık 50 milyar ciro yapan bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Bu kadar güçlü bir platforumun sesi gür çıkmıyor. Sorunlarımıza eğilecek ve çözüm bulacak mercileri zor buluyoruz. Avrupalı Türk Girişimciler Birliği bu potansiyeli iyi değerlendirip işverenlerimizin sorunlarını gündeme taşımada öncü bir kurulu olacak. Birliğimiz buradaki sorunlara çözümler ararken düzenleyeceği paneller, fuarlar ve sempozyumlarla Türkiye ile avrupanın dahada yakınlaması yönünde köprü vazifesi görecektir. Giderek daralan iş piyasası ve gençlerimizin mesleksiz yetişmelerine karşı önlem niteliğinde ise meslek eğitimini teşvik ve işyerlerimde meslek eğitimi verme konularında çalışmalar başlatacağız” dedi.

 

 

Niye ATGB ?  

 

Misyonumuz 

 

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği ( ATGB ) sosyo-ekonomik ve sektörel  ihtiyaçların doğurduğu bir birliktir.  Avrupa'da 140 bin girişimci sayesinde 640 bin insanımız istihdam edilmektedir.  ATGB, 140 binin üzerinde serbest meslekte çalışıp, sorumluluk ve yükümlülük üstlenmiş,  risk alarak toplumumuzun sorunlarına çözüm getirecek girişimci ruha sahip fakat münferit hareket etme sonucu arzu edilen mevki ve konumuna gelemeyen girişimci ve işverenlerimizi aynı yada farklı veya birbirine yakın sektörlerde bir araya getirerek hem bilgi transferi hem de beraber hareket etmeleri konusunda  teşvik edecektir.   

 

Almanya'da 33 Milyar,  diğer Avrupa  ülkelerinde de 17 milyarlık  yıllık cirosu ile  Avrupa'daki Türk İşverenleri toplam 50 milyar EUR ciroya sahiptir.

 

''Birlikte bereket vardır, güç vardır'' anlayışı ile  yola çıkarak  bir kaç yıl içinde  Avrupa'nın en güçlü girişimci ve işadamları derneği olma çabasını gösterme hedefinde. 

 

Farklı sektörlerin farklı sorunları olmakla birlikte  farklı imkanları ve fırsatları da vardır. Tam bu noktada ATGB, girişimcilerin nüfuz sahibi  olabilmeleri  için gerek Avrupa Ticaret Odaları gerekse Türk Ticaret odaları ile,  aynı zamanda da Avrupa ve Türkiye siyaseti ile ortak sempozyum, Work Shop ve fuar etkinlikleri düzenleyerek  girişimcilerin önünü açmayi hedefliyor. 

 

Vizyonumuz

 

- Ekonomik alanda Avrupa'da bir sınıf bilinci geliştirmek, sistematik çalışmalar ile de Avrupa'daki girişimcilik potansiyelinin arttırılması için çalışmalarda bulunmak.

- Avrupa ve Türkiye arasinda girisimcilerin önünü acip, ortak yatirim yapmalarini tesvik etmek.

- Avrupalı Türklerin ''girişimci'' profilinin belirlemek ve girişimciliği özendirmek

- Girişimciliğin önündeki engellerin tespiti ve giderilmesi için çalışma yürütmek

- Liderlik, motivasyon gibi konuları çeşitli platformlarda işlemek

- Özgün ve orijinal projeleri belirleyerek fon sağlayıcı kuruluşlara sunmak

- Başarılı girişimcileri ödüllendirmek

- Fuarlara üyeleri iştirak etmeleri hususunda teşvik etmek, gerek duyulması halinde kurulmuş fuar şirketlerine iştirakçi olarak  ortaklık yapmak.  

- İlgili konularda konferanslar, paneller, sempozyumlar düzenlemek, sergiler açmak

- Sektörel gelişmeleri ve yenilikleri uluslararası düzeyde izleyerek üyelerini  bilgilendirici çalışmalar yapmak. 

- Müşterek ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek.

- Üyeleri  arasında karşılıklı dayanışmanın  temini ile üyelerin verimli ve organize çalışmaları için her türlü yardımda bulunmak,  üyeleri arasındaki dayanışmayı en üst düzeye çıkarmak.

- Girişimcilerin ayni çatı altında, ayni misyon doğrultusunda bir araya gelmesine zemin hazırlamak

- Sektörel, bölgesel ve ülke sorunlarına bilimsel ve kalıcı  çözüm yolları geliştirmek

- İş dünyasında kurumsal, hukuksal ve ahlaki altyapının gelişmesine katkıda bulunmak.

- Dünya ile rekabet edebilir ölçüde kalite, verimlilik ve markalaşma bilincinin oluşmasını desteklemek. 

- Sivil toplum anlayışı gereği, üyelerini ticari ve sosyal anlamda da eğitmek

Anahtar Kelimeler: