DİTİB Federal Kadınlar Kolu‘ndan “Sanal Şiddetle Mücadele” etkinliği

DİTİB Federal Kadınlar Kolu‘ndan “Sanal Şiddetle Mücadele” etkinliği

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Federal Kadınlar Kolu, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında farklı konu başlıkları altında başlattığı etkinliklerin ilkini Radevormwald Mevlana Camii'nde düzenlendi.

 

 

DİTİB Federal Kadınlar Kolu tarafından Almanya genelinde hafta boyunca "Sanal Şiddetle Mücadele" temasıyla düzenlenecek etkinliklerle, insanlığa yapılan her türlü şiddetin olumsuz etkileri hakkında toplumda duyarlılık oluşturulması hedefleniyor.

 

 

DİTİB Federal Kadınlar Kolu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Afat, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl Almanya genelinde "Sanal Şiddetle Mücadele" temasıyla düzenleyecekleri etkinliklerle, insanlığa yapılan her türlü şiddetin olumsuz etkileri hakkında toplumda duyarlılık oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

Afat, insanların sosyal medya yüzünden yanındaki aile bireylerinin varlığını unuttuklarını ifade ederek, sosyal medyanın hayatımıza olumsuz etkilerine dikkat çekti. Afat, “Sosyal medya üzerinde kimliklerin bilinmemesi, insanlar için daha rahat ve özgürce kendini ifade edebilme olanağı sağlamıştır. Bu durumda yapılan yorumlar, beğeniler ifade ediliş tarzına yansıyıp, empatiden yoksun bir şekilde şiddet dili sosyal medyada yerini almıştır. Yaptıkları beğeni, mesaj ve yorum yoluyla pek çok insan bu şiddet eylemine katılarak, şiddet suçunun zincirleme işlenmesine yol açmaktadır. Sonuçta karşımıza öfke, argo ve ani tepkilerden beslenerek oluşturulan bir şiddet kültürü çıkmaktadır” dedi.

DİTİB olarak, kadın çalışmaları kapsamında “Sanal Şiddetle Mücadele” diyerek sanal ortamda ve sosyal medyada kadınların, çocukların ve ailenin şiddete karşı korunmasını amaçladıklarını vurgulayan Afat, DİTİB Eyalet ve Bölge Kadın Kolları ile birlikte tüm Almanya genelinde düzenlenecek etkinliklerle bir farkındalık oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Afat, eyalet ve bölgelerde düzenlenecek etkinliklerin alt konu başlıklarını şöyle açıkladı: “Sosyal Medya Kullanım Kuralları, Sosyal Medyanın Kimlik Oluşuma Etkileri, Sosyal Medya ve Mahremiyet, Sosyal Medyada Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması, Sanal Şiddet ve Mobbing’den Korunma Yolları, Sosyal Medya ve Aile, Sosyal Medyada Kadın, Sosyal Medya Yanlızlaştırıyor mu?, Sosyal Medya Bağımlılığı ve Boyutları ve Sanal Dünyada Çocuklarımız”

Anahtar Kelimeler: