DİTİB Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri dolu dolu geçiyor
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, bir dizi programlara katılmak üzere bulunduğu Köln’de “Kitap ve Kültür Fuarı"nı ziyaret etti. DİTİB tarafından ilki düzenlenen fuarın bundan sonra da devam etmesi dileğinde bulunan Argun, „Ramazan ayında Köln şehrine ve DİTİB Merkez Camii’ne kültürel zenginlik katacak olan bu kitap ve kültür fuarı düzenlendi. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Kitap anlamak için okunur. Farklı yayınevlerinden gelen yayınlarla, etkinliklerle buradaki Müslümanlar, soydaşlarımız ve Alman dostlarımız faydalanır. Fuarın hayırlara vesile olmasını teminni ediyorum“ dedi.
15 Haziran 2018 tarihine kadar kapıları açık olacak „Kitap ve Kültür Fuarı” hafta sonu birbirinden değerli konuşmacıları ağırladı. Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik Nasrettin Hoca, Hacıvat-Karagöz orta oyunları, şiir dinletisi, tasavvuf musikisi konseri gibi kültürel ve sanatsal bir çok etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca çocukların el becerilerini geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla ebru ve hat sanatı uygulamalı olarak gösterildi.
"Kitap ve Kültür Fuarı" etkinlikleri dolu dolu devam ediyor
Moderatörlüğünü Köln-Hürth DİTİB Camii Din Görevlisi Yaşar Genel’in yaptığı panele DİB emekli Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar konuşmacı olarak katıldı. Kayapınar panelde, “Müslümanın Yaratana ve Yaratılana Karşı Görevleri ve İslami Biliçlenme“ konulu sunum yaptı.
“Dinimizin temel kaynakları Kitap ve Sünnet” diyen Dr. Hüseyin Kayapınar, ayeti kerimlerle örnekler vererek İslam dinini ve Allah’ın bizlere buyurduklarını hatırlattı. “Peygamberin dediğine, peygamberin kendisine itaat edin” diyen Kayapınar, “Bütün dinlerin kaynağı vahiydir. Her dinin ortak temelleri vardır. Mesela Allah inancı, Peygamber inancı, Melek inancı gibi bütün dinlerde vardır. Yani inanılması gereken şeyler vardır, iman vardır, yaratana karşı olan görevler vardır, ahlak vardır, hukuk vardır. Allah’ın kitabı bir fizik kitabı değil, başka bir kitap değil. Allah’ın kitabında her şey açıklanmaz, namaz kıl der nasıl kılınacağı açıklanmaz, oruç tut der, nelerin orucu bozacağı anlatılmaz. Peki neye bakacağız. Rasul’ün sünnetine bakacağız” dedi.
Moderatörlüğünü Köln DİTİB Merkez Görevlisi Büşra Suiçmez’in yaptığı panele İstanbul Vaizi Ayşe Nur Özkan konuşmacı olarak katıldı. Özkan, “Ailede Öfke Kontrolü ve Olumsuz Duygularla Başa Çıkma“ konulu panelinde şöyle konuştu: „Günümüzde her yeni gün cinnet geçiren, şiddete maruz kalan insanların acı hikâyelerine tanık oluyoruz. Ebeveynlerin çocuklarına şiddet uygulaması ile ilgili haberlerin yanında bir de kendi değerlerimize oldukça ters olan, çocuklarından şiddet gören anne ve babaların acılarını paylaşıyoruz. Tüm ilahi dinlerin merkezinde elbetteki insan vardır ve amaç insanın hem dünya hem de ahirette huzurlu bir şekilde yaşamasıdır. Dinler sadece ahirete yönelik söylemlerde bulunmaz, hayatımızın her alanını kapsayan dünya görüşü sunar. Tabi Peygamber Efendimizin öfke konusunda gerçekten de güzel tavsiyeleri var. Dini metinlerde öfke konusunda karşımıza çıkan en önemli tavsiye, öfkenin alışkanlık haline gelmesini önlemek. Bu koruyucu tedbirlerden sonra öfke anında neler yapılması gerektiği hem Kur’an’da hem de hadislerde yer alıyor. „
Ercüment Aydın
Anahtar Kelimeler: