İçeriğe geç
21 Ekim 2026 Çarşamba

Belçika'da kemer sıkma karşıtı gösterilerde 45 kişi gözaltına alındı

Liège kentindeki eğitim ve bütçe reformlarına tepki olarak düzenlenen protestolarda 12'si çocuk olmak üzere 45 gözaltı gerçekleşti. Polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak gruplara müdahale etti.

Avrupa
Belçika'da kemer sıkma karşıtı gösterilerde 45 kişi gözaltına alındı
Belçika'da kemer sıkma karşıtı gösterilerde 45 kişi gözaltına alındı
PAYLAŞ

Belçika'nın Liège şehrinde hükümetin ekonomik kısıtlama ve eğitim alanındaki değişiklik planlarına karşı başlatılan gösterilerde güvenlik güçleri 45 kişiyi gözaltına aldı. Polis raporunda, gözaltıya alınanların 12'sinin reşit olmayan çocuklar olduğu belirtildi. Cumartesi günü yapılan işlemlerde 40 kişinin idari, 5 kişinin ise adli soruşturma kapsamında alındığı kaydedildi.

Harekete cumartesi sabahı istasyon önündeki barışçıl toplantıyla başladı; yaklaşık 200-250 kişi merkezi meydana doğru ilerledi ve çevre yollarında trafiği engelledi. Gün ilerledikçe grup, kamuya açık alanlarında barikat kurmaya, ateş yakmaya ve patlayıcı malzeme kullanmaya başladı. Kolluk kuvvetleri tazyikli su ve kimyasal gaz müdahalesiyle duruma hakim olmayı başardı ve akşam saatlerinde sükûnet sağlandı. Merkez bölgede yaşayanlar ve çalışanlar Liège İl Başkanlığı ile ulaşım şirketi TEC'in güncel bilgilerini takip etmeli ve gösteri alanlarından uzak durmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Tümünü Gör ›