Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi son sınıf öğrencileri geleneksel kermes etkinlikleriyle toplumsal dayanışmanın canlı bir örneğini ortaya koydular. Lise son sınıflar tarafından yürütülen ve Okul Aile Birliği ile Okul Encümen Heyeti'nin desteklediği organizasyonlar, İskeçe merkezinde başlayıp sırasıyla Şahinköy, Ketenlik ve Gökçeler köylerinde gerçekleştirildi. Her etkinlikte öğrenciler, veliler, öğretmenler ve bölge halkı yöresel yemekler, tatlılar, müzik ve çocuk aktiviteleri etrafında bir araya geldi.
Kermeslerden elde edilen gelir, öğrencilerin planlanan bir haftalık yıl sonu gezisine ve mezuniyet kutlamalarına katkı sağlayacak. Özellikle maddi imkânları sınırlı öğrencilerin de bu geziye katılabilmesi için düzenlenen etkinlikler, sorumluluk bilinci ve organizasyon becerilerini geliştirme fırsatı sunarken, sosyal dayanışmanın önemini vurguladı. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, kermeslerin yalnızca finansal destek değil aynı zamanda kültürel değerlerin aktarılması amacında da önemli rol oynadığını belirtti. Gökçeler Köyü İmam Hatibi Remzi Abdullah ve katılımcı Dr. Hüseyin Baltacı da etkinliğin farklı kuşakları birleştirerek toplumsal bağları güçlendirdiğini vurguladılar.
Öğrenciler Zeynep Osmanoğlu, Havanur Emin ve Aksu Veli, kermes organizasyonunun arkadaşlarıyla güzel anılar biriktirebilmelerinin ve hep birlikte geziye çıkabilmelerinin önemini ifade etti. Bu tür etkinliklerin Batı Trakya Türk toplumunun geleceğine umut taşıyan, gençlerin sorumluluk bilincini geliştiren ve geleneksel değerleri yaşatan platforma dönüştüğü gözlendi.




