İçeriğe geç
23 Ekim 2026 Cuma

Fransa'dan 4 bin 300 kilometre: Deprem günlerinde bir kadının vefa yolculuğu

Fransa'da tır şoförü olarak çalışan Gülfem Zengin, 6 Şubat depreminin ardından gurbetçilerin hazırladığı 420 yardım kolisini tek başına dört günde Kahramanmaraş'a taşıdı. Uzun yolculuğu, depremzedelere destek olan vatandaşların dayanışmasının simgesel örneklerinden biri olarak anılıyor.

Avrupa
Fransa'dan 4 bin 300 kilometre: Deprem günlerinde bir kadının vefa yolculuğu
Fransa'dan 4 bin 300 kilometre: Deprem günlerinde bir kadının vefa yolculuğu
PAYLAŞ

Yozgat kökenli bir ailede doğup Fransa'da yaşayan tır şoförü Gülfem Zengin, 6 Şubat 2023'teki büyük deprem felaketinde depremzedelerin yanına koşan isimlerden biriydi. Yurt dışında yaşayan hemşehrilerinin topladığı 420 yardım kolisini arabasına yükleyerek, Türkiye yolunu tuttu.

Dört gün süren ve 4 bin 300 kilometreyi kapsayan yolculuğu boyunca yalnız başına tir direksiyonunda kalan Zengin, taşıdığı yardım malzemelerini deprem bölgesine başarıyla ulaştırdı. Onun bu çabası, uzak coğrafyalardaki gurbetçilerin ortak acıya ne kadar duyarlı olduğunun ve mesafeleri aşan dayanışmanın gücünün canlı bir örneği olarak hafızalarda kaldı. Deprem sonrası her yardım eli, toplumsalın güçlü bir bağı olduğunun göstergesi niteliğindedir.

İlginizi Çekebilir

Tümünü Gör ›